Paul Breddels sluit zich aan bij Modern Dutch Art

Kunstenaarsnieuws

Zijn schilderijen zijn vanaf heden te zien bij de Noord-Hollandse kunstgalerie ModernDutchArt.com

Castricum, Noord Holland – Na de succesvolle expositie in De Nieuwe Smederij te Ferwert (februari t/m april 2024) besluit kunstschilder Paul Breddels, die sinds 2008 woont en werkt in Zweden, zich weer actiever te begeven in de Nederlandse kunstwereld. De schilderijen van Paul Breddels zijn vanaf heden te zien bij de online kunstgalerie ModernDutchArt.com, gevestigd in de Noord-Hollandse plaats Castricum.

Paul Breddels (1957) is kunstenaar, fotograaf en multimedia professional en woont en werkt sinds 2008 in Zweden. Na zijn filosofiestudie koos hij voor een creatieve loopbaan. Hij was jarenlang werkzaam als video-editor en motion designer. De verhuizing naar Zweden gaf hem zowel de emotionele als fysieke ruimte om weer te gaan tekenen en schilderen. 

Zijn vader Dick was ook kunstschilder en werd in de jaren ‘50 en ‘60 geïnspireerd door de Cobra beweging. In het werk van Paul is die invloed nog terug te zien.

Hij vindt inspiratie voor zijn werk in zowel spiritualiteit en filosofie als in de theorieën van de moderne kwantummechanica. Bij het schilderen gaat het hem vooral om het oneindige proces van creëren, dat zelfs, of juist, nog doorgaat door de beleving van de toeschouwer. 

“Ik beschouw schilderen als het cureren van ogenschijnlijke toevalligheden: het behouden van delen en aspecten die ik goed vind of die mij raken, en verder werken aan onderdelen die het nog nodig hebben.

Het is een voortdurende dans tussen hoofd en hart, tussen intuïtief werken en subjectief oordelen. Die cyclus kan dagen of weken duren, maar soms ook vele malen per dag plaatsvinden.

Een schilderij is een gestolde emotie, een portret van de wereld zoals die op een bepaald moment was als gevolg van een ontelbaar aantal bewuste en onbewuste beslissingen. Iedere druppel verf, iedere kwaststreek of kras zou een ander werk hebben opgeleverd.”

Bekijk de schilderijen van Paul Breddels