EXPOSITIE ‘COLORATECTURA’

Exposities

in Huys Galerie LUCIA NOVALIS te Wageningen

Tot en met 21 NOV 2021

‘Kleur is de plek waar ons brein en het universum elkaar ontmoeten’, Paul Klee.

Wat doet kleur? Wat doet vorm? Kleur is om ons heen en zo vanzelfsprekend dat wij bijna niet meer stilstaan bij het bijzondere van kleur. Pas wanneer is er licht is, wordt kleur geboren. Door licht, donker en kleur tezamen kunnen we vorm zien. Goethe: ‘Licht, donker en kleur tezamen zijn het enige dat voor het oog het ene voorwerp van het andere en de delen van het voorwerp van elkaar onderscheidt.’ Goethe maakte een verbinding tussen kleur en psychologie: de zintuiglijke, morele werking van kleur. Hij bezag kleur niet enkel als een uiterlijk verschijnsel, maar als een fenomeen, als een geheel van uiterlijk verschijnsel en innerlijk wezen, waarbij hij de verschijnselen zelf aan het woord laat.

In Galerie LUCIA NOVALIS is nog t/m 21 november de SOLO-EXPOSITIE ‘COLORATECTURA’ te zien met het kleurrijke werk van CARLOS SILVA, kunstenaar, architect en meubelontwerper. Geboren en getogen in Cali, Colombia en sinds 1999 woonachtig en werkzaam in Berlijn, Duitsland. Zijn nieuwste werk ‘ATOMIC LANDSCAPES’ is voor het eerst ‘live’ te bewonderen! 

Carlos’ werkwijze is een nevenschikking van controle en toeval, die doet denken aan oude kalligrafie-idealen. Elke penseelstreek heeft een gecontroleerde precisie, evenals de vloeiendheid van de lijn en de spontaniteit van de pols. Hij gebruikt veel levendige kleuren in zijn werk, waarbij elke tint ook zorgvuldig wordt gekozen en in de compositie wordt geplaatst. Deze combinatie van gebaren, vormen en kleuren vormt Carlos’ architecturaal geabstraheerde oeuvre.

Meer dan 55 werken zijn te zien tijdens deze expositie: laat u betoveren tijdens de indrukwekkende reis door kleuren en vormen! Kom kleur voelen!

EXPOSITIE t/m 21 NOV

VR | ZA | ZO open van 13 – 17 uur

GRATIS toegang

Tijdens de FINISSAGE op ZO 21 NOV is de kunstenaar, CARLOS SILVA, aanwezig en zal hij in een ‘Artisttalk’ zijn werk en werkwijze toelichten / demonstreren.


Adres Galerie:

Nudestraat 9

WAGENINGEN

Zie ook: www.lucianovalis.nl

Instagram & Twitter: @LUCIANOVALIS

Werk foto: ‘ATOMIC LANDSCAPE 03’